tirsdag 4. januar 2000

Herlig norsk orkestermusikk

Et engelsk og et svensk orkester tolker musikk av Halvor Haug (f. 1952) - og maestro Ole Kristian Ruud får Haugs musikk til å skinne - og til å fortelle sine historier.

Det er den fargerike orkestrering - og dramaturgien i Haugs musikk som er så fascinerende på denne innspillingen. Den formidles helt ypperlig av de to orkesteres musikere, og sluttresultatet viser også hvilken ypperlig musikalsk leder Ole Kristian Ruud er.
Ruud viser igjen hvilken tyngde han har i dokumentasjon og formidling av norsk orkestermusikk. Han har et stort hjerte for denne typen musikk - noe vi lyttere virkelig får gleden av å ta del i.
Platas store hovedverk er den tredje symfonien «Det uutgrunnelige livet» fra 1994. Dette er et bredt anlagt verk der komponisten maler med nesten nyromantiske pensler. Dette, samt de mindre anlagte «Furuenes sang» (1987) formidles meget fint av Norrköping symfoniorkester.
«Insignia» fra 1994 er tilegnet Ole Kristian Ruud, og tilhører ved siden «Stillhet» fra 1977 Haugs absolutt mest spilte verk - både nasjonalt og internasjonalt. «Insignia» ble urframført av English chamber orchestra - som medvirker på disse to verkene.
Dette er en plate som bør interessere alle med nysgjerrighet på norsk orkestermusikk!

HALVOR HAUG: Orkesterverk
English Chamber Orchestra - Norrköping symfoniorkester
Ole Kristian Rudd (dirigent)
Simax Classics PSC 1113 (1998)
Spilletid: 72.31





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar