mandag 17. april 2000

Orkestralt for klaver

Olivier Messiaen (1908-1992) har satt store spor etter seg i musikkhistorien med gigantiske orkesterverk, inderlig kammermusikk - og klaververk som er monumentale. Ett slikt verk er «Visions de l'Amen», godt formidlet av pianotalentene Elisabeth Vatn og Steffen Horn.



Messiaens musikk er spesiell - den er klanglig, teknisk og har alltid et budskap. «Vision de l'Amen», som ble skrevet i 1943 - ett år etter at han satt ni måneder i tyskernes fangenskap i Görlitz. Under perioden som dette verket ble skrevet var hans kone Claire døende - og ironisk nok er mange av Messiaens fineste musikk skrevet med et tragisk bakteppe.
Her er det de norske pianistene Elisabeth Vatn og Steffen Horn som  foredrar Messiaens mesterverk for to pianoer. Og om man er så heldig å ha et partitur til stede - så kan faktisk opplevelsen av Messiaens genialitet oppleves både gjennom ører og øyne.
Dette er en innspillingen som er god - med et meget fin lydbilde - gjenskapt av dyktige teknikere.
Det er mange kjente pianister som har tatt for seg dette verket - og jeg synes at den norske duoen formidler Messiaens musikk på en god måte.
God lytt!

OLIVIER MESSIAEN: «Visions de l'Amen»
Elisabeth Vatn og Steffen Horn, klaver
Piano 001 (2000)
Spilletid: 48.29

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar