fredag 29. desember 2000

Brahms-serien fullført

Så var Oslo-filharmoniens serie med Johannes Brahms (1833-1897) fire symfonier fullført. Og denne fjerde symfonien tolkes med stor musikkforståelse og klangrikdom.

Oslo Filharmoniske orkester under ledelse av Mariss Jansons har høstet mye ros internasjonalt og nasjonalt for sine konserter, turneer og plateinnspillinger. Også denne - der Brahms fjerde og siste symfoni er parret med Joseph Joachims ouverture «Heinrich IV» føyer seg pent inn i rekken av meget gode innspillinger fra dette orkesteret.
Likevel når den ikke helt opp til innspillingen av den første symfonien i undertegnedes ører. Grunner er - etter min ringe oppfatning - at det er det lille ekstra som mangler. Den bitte lille magiske inderligheten i formidlingen. Men når det er sagt er spillet av ypperste klasse - misforstå meg rett, men man kan fort bli veldig bortskjemt når det gjelder dette orkesteret - som tross alt befinner seg i øvre sjikt av orkestre rundt om i verden.
Spennende er det også at de har musikk av Joseph Joachim (1831-1907) på denne platen også, i likhet med den første platen i denne serien.. Joachim var en av de første som dirigerte den fjerde symfonien til Brahms - og Brahms var på mange måter denne komponistens store idol.

Så joda - lytt til denne innspillingen, Den er meget god!

JOHANNES BRAHMS: Symfoni nr.4 / JOSEPH JOACHIM: Ouverture til Heinrich IV
Oslo Filharmoniske orkester
Dirigent: Mariss Jansons
Simax Classics PSC 1205 (2000)
Spilletid: 58.05

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar