tirsdag 14. august 2001

Meget hørverdig fra Andsnes

Det er så man nesten sier wow! - men bare nesten.
Likevel - her møter vi en pianist som viser meget god modenhet i sine tolkninger av en særdeles kreativ og spennende komponist - Franz Liszt.



Leif Ove Andsnes bekrefter igjen sin posisjon som en av verdens ledende pianister med denne innspillingen. Musiseringen til den strålende pianisten innehar både pondus og ynde - og formidlingskraften som gis her er særdeles god. Likevel sniker det seg inn en liten følelse av at det blir litt i overkant romantisert i enkelte av stykkene.
Liszt musikk er spekket av ynde, drama å rå kraft - og Andsnes klarer å gi den mangslungne musikken et liv som ikke mange andre pianister er i stand. Hans behandling av disse stykkene viser Andsnes sin virtuositet - og man blir slått av hvor enkelt det hele høres ut. Men et raskt blikk på notene forteller selvsagt noe helt annet.
Framførelsene glitrer godt - og Andsnes faller aldri for fristelsen til å bruke de aller bredeste penslene i sine tolkninger, selv om enkelte musikalske penselstrøk er i overkant. Men, dette er vakkert og har den musikalske intensitet den behøver.
Denne innspillingen anbefales så absolutt!

På platen:
«Apres une lecture du Dante» (Années de pèlerinage, 2e année Italie)
«Valse Oubliee Nr 4»
«Mephisto Waltz Nr 4»
«Die Zelle in Nonnenwerth Elegie» - versjon 4
«Ballade Nr 2»
«Mephisto Waltz Nr 2»
«Andante Lagrimoso» (Harmonies Poetiques et Religieuses Nr 9)
«Mephisto Waltz Nr 1 Der Tanz in der Dorfschenke»

LEIF OVE ANDSNES:«Liszt - piano recital»
EMI Classics 7243 5 57002 2 3 (2001)
Spilletid: 73.50

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar