onsdag 24. oktober 2001

Nye strenger - nye klanger

Ametri strykekvartett debuterte i 1997 - og viser med denne innspilling av ny norsk musikk en imponerende bredde i sitt spill. Dette er rett og slett en liten norsk kvartett-juvel som er dyktige formidlere.

Seks komponister representert på denne platen. Musikalske innspark, overraskelser, klanglig intriger og uventede vendinger. Joda - alt som er med på å skape en spennende lydopplevelse er på plass.
De seks komponistene (med sju verk) er alle toneangivende i dagens musikkbilde her hjemme. Og det er befriende å høre hvor kompromissløst, men likevel logisk denne musikkens oppbygging er. Musikkens snev av modernisme, men likevel gode forankring i strykekvartettens klangverden skaper klangbilder som er enkle å forholde seg til.
Kvartettens fire musikere er usedvanlig dyktige i sin formidling - og til tross - eller kanskje på grunn av ensemblets unge alder er denne forrykende og duggfriskt spill som presenteres.
Nysgjerrighet er et gode musikere har i seg. Ametri strykekvartett klarer å løfte frem denne musikken på en meget god måte.


Ametri strykekvartett er:
Sigyn Fossnes, fiolin
Victoria Johnson, fiolin
Peter Szilvay, bratsj
Tanja Orning, cello

På platen: 
Eivind Buene: «Fragmentarium II»
Jon Øivind Ness: «Darey Tilih!» og «Aztec Snap»
Kaare Dyvik Husby: «Over Grind»
Lene Grenager: «Zyklus»
Mark Adderly: «Jester»
Sven Lyder Kahrs: «5 intermezzi»

AMETRI STRING QUARTET: «ametri»
Aurora ACD 5025 (2001)
Spilletid: 56.48

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar