torsdag 14. februar 2002

Sibelius og OFO: En varm klang

Oslo-filharmonien, Mariss Jansons (f. 1943) og Jean Sibelius (1865-1957) er en god match. Denne innspillingen, som opprinnelig er fra 1993, fremstår i denne nypolerte utgaven fra 2001 som en varm og klangfull opplevelse. Og Jansons kan sin Sibelius - der hersker det ingen tvil.

Det er også et godt komponert program som presenteres på denne platen. Platas hovedverk er selvsagt den andre symfonien fra 1902, med den berømte fjerde satsen. Her viser filharmonien seg fram i all sin prakt - både som et varmt og intenst orkester, og som et orkester som har full kontroll i de kammermusikalske partiene. Spesielt godt klinger brassen på denne plate.

Opp mot dette herlige verket av den finske nasjonalkomponisten har man tatt med musikk i det mer stille formatet. «Svanen fra Tounela» med den nydelige engelsk horn-soloen er med, «Andante Festivo» for strykeorkester er med - godt spilt forøvrig. Og man har også tatt med ett av Sibelius mest berømte verk «Valse Triste» - denne valsen som er så inderlig så og vakker.
Dette er med andre ord en riktig så fin opplevelse som servers fra Jansons og sitt gamle orkester, selv om det er et lite stykke opp til de virkelig suverene innspillingene dette tospannet sto for i sin tid.

JEAN SIBELIUS: Symfoni nr. 2 og andre orkesterverk
Oslo Filharmoniske Orkester, Mariss Jansons

EMI Classics 54804 2 (1993/1996/2001)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar