tirsdag 8. april 2003

Vakkert og tankevekkende


Familiekvintetten er ute med sin tredje cd-plate. Inspirert av 18 englebilder fra Det Gamle og Det Nye Testamentet har Kjell Habbestad skapt et vakkert og spennende verk. Lytteren blir umiddelbart plassert i den spesielle og vakre sfæren, med en stemningsfull vokal innledningen, etterfulgt av Idas vidunderlig vakre spill på alt-fløyte.

Kjell Habbestad har denne gangen skapt et nesten «romantisk» verk. Dette kammermusikalske kjempeverket har klare formmessige referanser til tidlige musikalske uttrykk, ja sågar drar man tidvis kjensel på impresjonismens små kammermusikalske karakterer. Dette verket favner vidt - både i budskap og mulighetene som lytteren får til å assosiere - også på fritt grunnlag. Og med bakgrunn i de kompositoriske referanser fungerer dette verket meget godt.
Et vakkert og rikt illustrert teksthefte medfølger, noe som gjør studier av de forskjellige satsene både interessante og spennende. «Angeli» er en vakker og tankevekkende plate - som også utmerker seg med meget godt spill både i solo-partier og i den kammermusikalske helheten.
Selv om temaet kan sees både som referanse og motvekt til den aktuelle politiske situasjon, er innholdet primært knyttet til 18 ulike «engel-tilsynekomster» i Det gamle og Det nye testamentet. De 18 «englebildene», delt i 9+9 blir fremvist i alle mulige kombinasjoner av 4 utøvende (solo, duo, trio og tutti). Innholdet er inspirert stundom av det tekstlige, andre ganger det billedlige eller idémessige innholdet i bibeltekstene. Gregorianske sekvenser er flettet inn i det moderne tonespråk til en tidløs blanding av gammelt og nytt.
Ensemblet er hjemkommet fra en suksessrik USA-turne der de var invitert til Nobel Peace Prize Forum ved Concordia College, Moorhead, med tidligere fredsprisvinnere til stede. Det ble deretter konsertert og forelest ved fire «norske» colleger i midtvesten med påfølgende konsert-turne.
Habbestad-ensemblet består av; Ida (fløyter og vokal), Ingvild (fiolin og vokal), Erlend (cello og vokal), Kjell (klaver og vokal), samt Inger Elisabeth (vokal).

HABBESTAD-ENSEMBLET: «Angeli»
Musikkoperatørene-IDA Records IDACD3 (2003)
Spilletid: 72:02

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar