onsdag 6. juli 2005

Lekende og lyst


Leif Ove Andsnes kan Mozart. Her presenteres den niende og attende klaverkonserten på et vis som få gjør ham etter. Dette er en lysende innspilling.

Andsnes spill er preget av vitalitet, overskudd og en perfekt fremdrift. At han også har et meget oppegående ensemble i ryggen er selvsagt noe som gjør lytteropplevelsen særdeles god.
Altså spillet som Andsnes formidler: Det virker nesten som at han leker seg gjennom de to konsertene. Motorikken i spillet er imponerende, og tolkningene av de to vakre konsertenes solostemmer er usedvanlig modent.
Nå er det en fornøyelse å lytte til Andsnes tolkninger av musikk skapt i perioden som går under navnet klassisismen (1720-1830). Hans innspillinger og konserter med Mozarts og Haydns konserter gir en ytterst god opplevelse for oss som lytter.
Leif Ove Andsnes leder Det Norske Kammerorkester fra pianokrakken på denne innspillingen, noe som knytter Andsnes tolkninger enda nærmere sine medmusikere som kvitterer med en klang som er utsøkt. Det hele er elegant og genialt gjort.
Det er bare å glede seg til neste gang Andsnes krysser dine øreganger. Det blir garantert en ny stor opplevelse.

WOLFGANG AMADEUS MOZART: «Klaverkonsert nr. 9 & 18»
Leif Ove Andsnes, piano - Det Norske Kammerorkester
EMI Classics 7 24355 78032 4 (2004)
Spilletid: 59.18

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar