torsdag 2. mars 2006

En av de beste fra Andsnes

Det er rett og slett en fryd å høre så delikat spill som Leif Ove Andsnes og Berlin filharmoniske orkester legger for dagen i denne innspillingen av Sergei Rachmaninovs to første klaverkonserter.I den grad man kan kalle en innspilling for perfekt, så aspirerer denne cd-platen så absolutt til det.
Konsertene er framført med fintfølende musisering av en solist som behersker alt som Rachmaninov vil formidle med disse konsertene. Det lyriske er i behold, Andsnes tekniske kvaliteter sikrer også en optimal musikkopplevelse - og når man har verdens beste orkester som lydhøre medspillere, samt en dirigent som vet å gi solisten rom - ja da er det egentlig bare å gi seg over. Dette er strålende kunst på en produksjon som vil stå seg lenge.
Konsertene er krevende å spille - både for solist og orkester. Men de intrikate delene av stykket løses på en nærmest lekende måte. I tillegg er det bare å lytte til hvordan Berlinerne og Andsnes smelter sammen i en tilnærmet musikalsk organisme - spesielt og ypperlig.
At plateselskapet følger opp med en lydteknisk innertier er også verd å merke seg.
Nyt musikkvenner - for dette er en formidabel innspilling!

SERGEI RACHMANINOV: Klaverkonsert nr.1 & 2
Leif Ove Andsnes, klaver
Berlin filharmoniske orkester - Antonio Pappano
EMI Classics (2005)
Spilletid: 58.30

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar