fredag 8. juni 2007

Imponerende solospill

Tubaisten Øystein Baadsvik legger for dagen et imponerende solospill i Tubakonsert til Kalevi Aho (1949). At Bergen-filharmonien gjør en helstøpt figur i kontrabasskonserten til samme komponist gjør at denne platen blir et fint innblikk i finsk samtidsmusikk.

Tubakonserten (2001) fenger - mye takket være en virtuos og et tidvis nesten spektakulært tubaspill. Baadsviks klang og hans teknikk er borti mot optimal - og gir et solid inntrykk både av musikeren og musikken. Baadsvik har også en utsikt klang i sitt instrument. Det klinger åpent og uanstrengt - ja det nærmest flyter av gårde - både i de teknisk krevende passasjene og i de mer tandre partiene.
Kontrabasskonserten (2005) er kanskje hakket vanskeligere å tilegne seg for den gjengse lytter. Men konsertens solist - Lewis Lipnick, er eksepsjonelt dyktig i sitt utøvende på sitt store instrument.
Bergen-filharmonien er også i praktslag i denne konserten - som sammen med tubakonserten er med på å gi publikum underholdning og som pirrer den musikalske nysgjerrigheten i øregangene.

KALEVI AHO: Tubakonsert og Kontrabasskonsert
Øystein Baadsvik (tuba) - Lewis Lipnick (kontrabass)
Bergen filharmoniske orkester - Andrew Litton (kontrabasskonserten)
Norrköping symfoniorkester - Mats Rondin (tubakonserten)
BIS CD 1574 (2007)
Spilletid: 63.42

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar