fredag 28. desember 2007

En solid Grieg-cd

Leif Ove Andsnes og Edvard Grieg (1843-1907) hører sammen - og om man tar med på kjøpet en orkesterdirigent som kan det norske musikklynnet, så har man en særdeles fin lytterstund i vente.



Denne platen er gitt ut i forbindelse med at det er 100 år siden Edvard Grieg døde. Klaverkonserten er tidligere gitt sammen Schumanns klaverkonsert, og Andsnes innspilling av de lyriske stykkene er også tidligere utgitt. Griegs «Ballade i g-moll» op.24 er derimot en ny innspilling - og igjen så blir jeg slått av hvor glitrende dette verket er. Det fortjener egentlig å blir spilt like mye som klaverkonserten - så bra er det nemlig! Og når Andsnes legger sin musikkhistoriske sjel i innstuderingen er dette nødt til å bli stor kunst.
Stor kunst er også innspillingen av Grieg berømte klaverkonsert. Her er det ingen ringere enn Berlin-filharmonikerne som musiserer sammen med den norske stjernepianisten - og med seg har Oslo-filharmoniens gamle sjef - Mariss Jansons på dirigentpulten. Slike musikere gjør denne innspillingen til noe helt spesielt.
At plateselskapet legger på seks stykker fra samlingene med lyriske stykker - er bare velkomne ekstranumre.

EDVARD GRIEG: «Klaverkonsert a-moll» op. 16 - «Ballade i g-moll» op.24
Leif Ove Andsnes, piano - Berlin filharmoniske orkester - Mariss Jansons (dirigent)
EMI Classics (2007)
Spilletid: 71.05

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar