fredag 7. desember 2007

Leken samtidsklarinett

Rolf Borch er en av våre virkelig dyktige klarinettister. Og på denne platen - med nyere verk for dette instrumentet - viser han hvorfor han er høyt skattet i klarinettmiljøet.

Musikken Borch har plukket til denne dobbelt-cd'en er mangslungen og viser frem utøverens virtuose sider. Borchs klang er nydelig - og lytt etter de delikate ansatsene musikeren har. Dette er på mange måter en plate som godt kan gå inn som en klarinettist guide til samtidsmusikken. Borch har vært dyktig til å finne musikk som setter på utøver og instrument på forskjellige prøver, og når utøveren også fremviser en usedvanlig god evne til å tolke de musikalske tildragelser som komponistene har skapt, blir det en fornøyelse å høre på «Step Inside».
Spesielt på platas siste kutt, Roger Regates «+R» får Borch virkelig vist frem både sin fantastiske teknikk og sin musikalitet. Så klarinettister og andre interessenter der ute - skaff deg denne - den er virkelig av det fine slaget!
Om drøyt 80 minutter med klarinettlyd blir lenge, spør du kanskje -  neida - for her møter vi en utøver som har laget en innspilling ved variasjon og kvalitet!

På plata:
1. Mark Adderly: Drawings
2. Sven Lyder Kahrs: WIE SCHÖN LEUCHTET DER MORGENSTERN
3. Helmut Lachemann: DAL NIENTE (INTERIEUR III)
4. Claudio Ambrosini: CAPRICCIO, DETTO L'ERMAFRODITA
5. Magne Hegdal: PAR IV, 1 ALEATORY CONSTRUCTION
6. Magne Hegdal: PAR IV, II PAYSAGE
7. Eivind Buene: SOTTO VOCE
8. Roger Redgate: +R

ROLF BORCH: «Step Inside»
Rolf Borch, klarinett
Aurora CD ACD 5046 (2007)
Spilletid: 82.35

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar