fredag 11. juli 2008

Solistkoret med nydelig Grieg-plate

Det er egentlig like greit å legge seg i nesegrus beundring over denne platen. Ikke bare serveres det en cd der sangerne holder et skyhøyt internasjonalt nivå - det formidles også med innsikt og inderlighet.

Hovedverket på denne platen med korsanger av Edvard Grieg (1843-1907) er den avsluttende «Fire salmer» op.74. Et av vår tids virkelig store nasjonalromantiske verk for kor. Og før det presenterer Det Norske Solistkor en rekke mindre sanger, samt «To religiøse kor».
Mange av sangene på denne platen er ikke Griegs egne arrangementer, men her har Trond Kverno, Grete Pedersen, Thorleif Aamodt og Thomas Beck stått for bearbeidelsene. Dette er usedvanlig dyktig gjort - og helt i Griegs ånd. Og mye takket være koristenes eventyrlige sangkvaliteter, er dette blitt en plate som virkelig legger en litt ny dimensjon til vår nasjonalkomponist.
Det er også meget fint at man benytter seg av korets egne stemmer som solister.

På plata: «Ved Rondane», «Jeg lagde mig så sildig», «Blegnet, segnet», «Landkjenning», «Fire salmer», «Ave, Maris Stella», «Margrethes vuggesang», «Kveldssang for Blakken», «Våren» og «I folketone».

EDVARD GRIEG: Choir Music
Det Norske Solistkor, Grete Pedersen
BIS SACD-1661 (2007)
Spilletid: 60:22

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar