lørdag 8. november 2008

Et god samling

Johan Svendsens orkestermusikk i en boks. Joda - maestro Terje Mikkelsen sørger for at utenlandske orkestre får kjennskap til god norsk musikk. Og da drypper det også på lytteren i form av fine musikkopplevelser.

Her er de samlede orkesterverkene til Johan Svendsen (1840-1911). Begge hans symfonier er med og de kjente og kjære tonediktene formidles av et godt orkester og med Mikkelsens gode musikalske overblikk.
Svendsens musikk er i stor grad preget av at den norske tradisjonen ligger i bunnen. For eksempel får ved en herlig versjon av «Norsk Kunstnerkarneval» - der dirigent og orkester fint får frem folketonene i stykket. «Festpolonaisen» op.12 er også av det vitale slaget, der orkesteret virkelig sprudler. «Og den inderlige «Ifjol gjætt'e gjeitinn» op.31 er usedvanlig godt spilt.
Det latviske nasjonale symfoniorkesteret viser seg frem på en særdeles tiltalende måte. Det er et orkester som favner de store symfoniene til Svendsen, og som evner å formidle de små magiske musikalske øyeblikk, som Svendsens musikk har så mye av.
Så om du er på jakt etter en komplett samling av Svendsens orkestermusikk, kan du trygt handle inn denne.

På platen:
«Symfoni nr.1» op.4
«Symfoni nr.2» op.15
«Norsk Kunstnerkarneval» op.14
«Romeo og Julia» op.18
«Karneval i Paris» op.9
«Zorahayda» op.11
«Festpolonaise» op.12
«Andante funébre»
«Sigurd Slembe» op.8
«Ifjol gjætt'e gjeitinn» op.31
samt de fire norske rapsodiene med op.17, 19, 21 og 22

JOHAN SVENDSEN: Orkesterverk
Latvian National Symphony Orchestra, Terje Mikkelsen
CPO 777 372-2 (2008)
Spilletid:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar