torsdag 12. november 2009

Imponerende cellospill

Truls Mørk kan sin Bach - han kan sin Haydn og han  kan sin Schumann. Her er han med musikk av Haflidi Hallgrímsson (f. 1941) - og det er imponerende spill han fremviser - i to konserter som er meget hørverdige.

Hallgrimsons musikk er spesiell - noe man kan plassere inn i en nesten nyromantisk sfære. Musikken lyttervennlig, men likevel stiller komponisten krav til den som tar i mot hans musikk.
At den formidles på slikt blendende vis som på denne platen gjør dette til en særdeles god time i selskap med cellisten Truls Mørk, Skotsk kammerorkester og dirigenten John Storgårds.
I de to stykkene «Cellokonsert» op.30 fra 2003 og «Herma» op.17 fra 1995 får vi en solist i storform, som formidler musikk han virkelig setter pris på. Det er noe spesielt ved Truls Mørks formidlingsevne. Han har en musiserende klangbehandling som er forbilledlig - og hans teknikk er av det sjeldne slaget.
Det er like spennende å lytte til Mørks spill - uansett om det er Bach, Haydn, Schumann, Shostakovich eller Dvorak. At hans spill i samtidsmusikkens tegn føyer seg pent inn i rekken av særdeles gode innspillinger er ikke overraskende.
Denne platen bør definitivt anskaffes!

HAFLIDI HALLGRÍMSSON: «Cellokonsert» og «Herma»
Truls Mørk, cello
Scottish Chamber Orchestra - John Storgårds
Ondine ODE 1133-2 (2009)
Spilletid: 57.19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar