onsdag 27. januar 2010

En helt utrolig klang

Nordic Voices har her spilt inn musikk basert på «Jeremiahs klagesanger». Komponistene er de Victoria, Gesualdo, Palestrina og White. Det blir ganske enkelt ikke bedre enn dette.Klangen Nordic Voices formidler er av det helt optimale slaget. De ha en slags nordisk klang - ren, rett frem og lys - og i denne settingen blir musikken en nytelse å høre. I og med at det kun er seks stemmer, underbygges den klokkeklare klangen. Det blir med andre ord en helt annen opplevelse enn å høre et større vokalensemble fremføre denne musikken.
På denne platen hører vi utdrag fra en rekke verk fra renessansen. De seks sangernes formidling er distinkt, musikalsk reflektert og inderlig. Diksjonen er tydelig og kvaliteten på innspillingen er optimal.
Det er også ganske så flott å høre vokalsekstetten tolke fire såvidt forskjellige komponister.
Slikt blir det en god opplevelse foran høytalerne, og ved siden av ytterst dyktige sangere går det også en ganske så stor blomst til lydteknikerne hos plateselskapet.
At deler av kjøpesummen går til UNICEF sitt arbeide er heller ikke av det gale.

Forsidecoveret er hentet fra en eksplosjon i Bagdad i 2004. Kontrastene er med andre ord store på denne utgivelsen.

Musikken er skrevet av; Tomas Luis de Victoria (1548-1611), Don Carlo Gesualdo (1561-1613), Robert White (1538-1574) og Giovanni Pierlugi da Palestrina (1525-1594)

NORDIC VOICES: «Lamentations»
Chandos CHAN 0783 (2009)
Spilletid: 68:31

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar