fredag 1. oktober 2010

Strålende kammermusikalitet


To av landets desidert fremste utøvere på sine instrumenter møtes på denne utgivelsen i en intim duo-setting for fløyte og gitar. De har utfordret komponister til å komme med utviklende og meningsfull ny musikk for instrumentkombinasjonen, og to komponister har gitt svar på tiltale.

Det er Noel Zahlers og Nikita Koshkins verk som er tilegnet disse to eminente musikerne. Og de har skapt musikk som både er lyttervennlig og som på mange måter setter en spesiell klang i sine verk.
Og det er Koshkins Oratorium Lacrimae som virkelig fanger undertegnedes interesse. Dette er musikk som lar fantasien ta de mest uventede Vendinger og som benytter seg av nær sagt det meste innen musikalsk form. I tillegg oser det av musikalske sitater i dette verket. Dette er strålende fremført av de musikerne.
Også de to litt eldre verken av Denisov og Liebermann fremføres på en særs god måte, og er med på å gjøre denne platen til en perle.
---
Gro Sandvik og Stein-Erik Olsen har gjennom en årrekke samarbeidet omkring kammermusikkprosjekter rundt omkring i verden, og fremført en lang rekke nye verker for fløyte og gitar. På denne platen undersøker de nettopp «rommet mellom oss», og to av stykkene bestilt og skrevet direkte for Sandvik og Olsen.
På plata:
L'espace entre nous av Noel Zahler
Oratorium Lacrimae av Nikita Koshkin
Sonate for fløyte og gitar av Edison Denisov
Sonate op.25 av Lowell Liebermann

GRO SANDVIK & STEIN-ERIK OLSEN: L'ESPACE ENTRE NOUS
SIMAX CLASSICS (2010) - PSC1268
Genre: Kunstmusikk
Spilletid: 65:30

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar