mandag 8. desember 2003

Franske inntrykk

«Suite pour Orgue op.5» av Maurice Duruflé (1902-1986), Tre transkriberte små stykker av Maurice Ravel (1875-1937), samt «Paysages Euskariens pour Grand Orgue» av Joseph Ermend Bonnal (1880-1944) er definitivt ikke musikk som finner oftest veien til øregangene.

Men Harald Rises CD med denne franske orgelmusikken viser at det finnes utrolig mye flott musikk som ikke så alt for ofte fremføres.
Det er spennende å lytte til orgelmusikk skrevet i impresjonismens tid. Til en viss grad utforsker komponistene nye musikalske kombinasjoner og virkemidler, og det er så absolutt spennende klanger som ble skapt for dette instrumentet på denne tiden også.
Rise viser med denne innspillingen at han er en doktortittel i orgelspill og teori verdig. Opptakene er gjort i Katarinakyrkan i Stockholm, i forbindelse med hans eksamen i nettopp disse fagene.
Orgelet bygget av van den Heuvel og dette utrolig klangrike orgelet, sammen med Rises flotte spill, gjør denne utgivelsen til et must for orgelentusiaster. Men den anbefales varmt også til alle andre.

HARALD RISE:
«Organ Impressions»
Sonor Records, SONCD 6005 (2002)
Spilletid: 64:09

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar