tirsdag 3. desember 2002

Innsikt og teknikk

Det er med tyngde Steffen Horn gir ut denne plata med musikk som krever mye av musikeren. Fra Antonio Bibalos tre små pianostykker der sitater av blant annet Grieg, Schoenberg, Bartok og deFalla kan høres, til større verk av Leos Janacek, Franz Liszt og Muzio Clementi.

Steffen Horn legger her for dagen en utrolig innsikt i forskjellige stilarter - en teknikk som er finslipt, samt en forståelse av musikken som er meget tiltalende. Artig er det også at Horn gir ut et album som spenner så vidt.
Steffen Horn er født i 1976 og fikk sin første pianoundervisning seks år gammel. I 1993 begynte han hos professor Jiri Hlinka i Bergen, og var fra høsten 1995 student ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Her tok han avsluttende eksamener våren 1999, både som kammermusiker og solist, med karakteren 1,0 (!).
For tiden er Steffen Horn student ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og Musikkhøgskolen i Malmø, hvor han tar to-årig solo-diplom, fortsatt med professor Hlinka som lærer.
Plata inneholder; «Hommage» av Bibalo, «Pianosonate 1905» av Janacek, «2 ballader» av Franz Liszt og «Klaversonate op.26/2» av Clementi.

STEFFEN HORN:
«Musikk av Bibalo, Janacek, Liszt og Clementi», Piano 003 (2001)
Spilletid: 57.16
Distribusjon: Musikkoperatørene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar