fredag 3. desember 2010

Lytt - dette er en unik opplevelse!

Smilet i ørene går helt rundt når Leif Arne Pedersen er solist i Mozarts og Brahms klarinettkvintetter sammen med gode kolleger i Oslo-filharmonien.


Igjen kan man oppleve et ensemble med høy kvalitetsfaktor og musikalsk ærlighet.
Mozarts kvintett er kanskje ett av de mest spilte verk der klarinetten er i sentrum – og det må være vanskelig å tilføre dette verket enda en ny vinkling. Men det klarer faktisk disse fem musikerne. I denne versjonen er det klangen og den enkle ornamentikken som står i fokus. Ensemblet fremviser en ro som gjør at hver eneste tone blir viktig, samtidig som fremføringen resulterer i en form der linjene er enkle og vakre.
I Brahms kvintett manes melankolien frem – og den er særs vakker. Temaene – som etter min mening går Mozart en høy gang – pensles ut – omstenksomt og vakkert i dette personlige verket fra den tyske mesterens hånd. Og det hele blir en sjelden estetisk nytelse.
Oslo Philharmonic Chamber Group, her med soloklarinettist Leif Arne Pedersen, konsertmester Elise Båtnes, alternerende konsertmester Pauls Ezergailis, bratsjist Ida Bryhn og alternerende solocellist Bjørn Solum tar denne gangen frem all sin musikalske erfaring, pluss en god dose kjærlighet på denne innspillingen – og det høres!
Dette er to av musikklitteraturens fremste kammerverk for klarinett og strykere – spilt av fem av landets fremste instrumentalister. Lytt – dette er en unik opplevelse!
* Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinettkvintett i A-dur K581
* Johannes Brahms: Klarinettkvintett i h-moll op.115

OSLO PHILHARMONIC CHAMBER GROUP: “MOZART – BRAHMS CLARINET QUINTETS”
LAWO CLASSICS (2010), LWC1015
Genre: Kunstmusikk – Spilletid: 69:04

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar