onsdag 16. april 2003

Til inspirasjon!

«Arven» er preget av fantasi og spennende musikk.
Denne gangen er det «Concerto grosso II op.87» for to pianoer, pauker og brass-kvintett, samt «Musikk for to pianoer op.17», begge signert Wolfgang Plagge som presenteres.
Og her er det to verk som virkelig fanger lytterens interesse, dels på grunn av det klanglige og dels på grunn av de kontraster Plagge klarer å skape i sin musikk.
Utøverne gjør også ære på komponisten. De to pianistene Evgeni Koroliov og Ljupka Hadzi-Georgieva som sammen med paukist Rolf Lennart Stensø og Arctic Brass fremføres musikken med innlevelse.
Ars Nova - «den nye kunst» - er et begrep som benyttes for å beskrive musikkstilen i Europa på 1300-tallet. I denne perioden svinger musikken seg opp til nye høyder hva frihet og mangfold angår, samtidig som en betydelig del av arven fra middelalderen blir bevart. Det gamle dør - men gjødsler og nærer det nye. Dette kosmiske kretsløp finner vi igjen på alle plan i tilværelsen; fra fysikk og kjemi til kunst, litteratur, historie og religion. Musikk er et sjelens språk, underlagt disse evige lovene. Særlig er dette tydelig i sammenhengen mellom folkemusikken og dens inspirasjonskilder: Nye kunstformer oppstår stadig etter påvirkning fra eldre former. Ars Nova del II - Arven.

WOLFGANG PLAGGE:
«Arven», Musikkoperatørene/Lindberg Lyd 2L6 (2002)
Spilletid: 53:23

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar