torsdag 2. januar 2003

En verden full av klarinetter

Terje B. Lerstad tar oss med i en verden full av klarinetter. Denne multi-klarinett-kunstneren er absolutt verd et studium og hans fremføringer av egne og andres komposisjoner for denne instrumentgruppen er beundringsverdig.

I løpet av en drøy time får vi oppleve Lerstads spill på Bb-klarinett, kontrabass-klarinett, bass-klarinett, C-klarinett, Eb-klarinett og alt-klarinett.
Klarinetten er et instrument med et stort antall utøvere i Norge. Det moderne norske klarinettrepertoar er imidlertid ikke så påaktet verken blant amatører eller profesjonelle, noe Lerstad med rette prøver å gjøre noe med - både med en vanvittig stor egenproduksjon og hans framføringer av andre komponister.
Terje Bjørn Lerstad (1955) er kanskje mest kjent som en viktig bestanddel, og aktivt medlem siden starten, av Cikada og Oslo Sinfonietta.
Tittelen «Lyrical Punk Clarinet» er hentet fra en anmelders forsøk på å beskrive Lerstads musikalske uttrykk når han utfolder seg med sine mange klarinetter. Og sant nok: denne musikken synes å utfordre det som finnes av konvensjoner. Tore Dingstad, til daglig en forholdsvis u-pønkete repetitør ved Den Norske Opera, bidrar ved klaveret.
Musikken er skrevet av; Olav Berg, Morten Gaathaug, Finn Mortensen, Gerhard Klemke, Robert Rønnes og Conrad Baden.

TERJE B. LERSTAD/TORE DINGSTAD:
«Lyrical Punk Clarinet», Musikkoperatørene/Hemera HCD 2942 (1987/2002)
Spilletid: 63:33

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar