onsdag 16. februar 2011

En ny opplevelse hver gang

Fiolin alene. Sterkt, direkte og personlig. Musikk som fester seg - eller ikke. For det er en spennende oppdagelse å registrere at denne musikken både er gjenkjennelig og ikke gjenkjennelig. Akkurat som tittelen - for det som er "skrevet i sand" viskes lett ut, men kan skrives på nytt - på en helt annen måte øyeblikket etter. Og her er fasinasjonen ved mye av musikken Sølve Sigerland har samlet til denne innspillingen.Sigerland formidler musikken på en så intens og levende måte at man opplever musikkens mange sider på flere forskjellige måter ved hver gjennomlytting. Spesielt gjelder dette Poul Ruders "Variasjoner" og Haflidi Hallgrimssons genistrek "Poemi" op.7.

Ny musikk kan for mange være svært så utilgjengelig - og noe av musikken på Sigerlands nye cd kan megtet godt betegnes som forholdsvis tungt tilgjengelig. Men mye takket være Sigerlands spill, og hans gode tolkninger - så blir disse verkene ytterst interessant lytting.

Musikken har på mange måter en iboende autoritet, som utfordrer kunstneren. Og her har Sølve Sigerland lykkes. Han bruker sin egen musikalske autoritet i arbeidet med musikken - og det skaper en dynamisk og atmosfære som er meget god.

---

Poul Ruders: Variations

Halflidi Hallgrimsson: Offerto (in memoriam Karl Kvaran)

Halflidi Hallgrimsson: Poemi op.7

Esa-Pekka Salonen: Lachen verlernt

Det er Risør Festival Strings under ledelse av Per Kristian Skalstad som medvirker på Poemi.SØLVE SIGERLAND: «WRITTEN IN SAND»
SIMAX CLASSICS (2010) - PSC1301
Genre: Kunstmusikk - Spilletid: 59:20

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar