lørdag 19. mars 2011

En lutt til begjær

Rolf Lislevand er en av landets fremste musikere, og ikke minst en av de virkelig store internasjonale luttspillere. I nåtiden, et sært, men vakkert instrument. Og med denne innspillingen formidler Lislevand noe av lutt-tradisjonen på en fremragende måte.


Det hele er vakkert spilt, med en opptaksteknikk, der man er helt innpå Lislervands fingere og kropp, slik at man fornemmer en tilnærmet konsert-stemning. Det hele er enkelt og tiltalende gjort. Musikken er hentet fra den franske lutt-tradisjonen. Lislevand har funnet denne vakre musikken på Bibliothèque Nationale, og man har drapert det klingende resultat med diskré naturlyder. Man er nesten fristet til å ta med seg en cd-spiller en varm sommerdag, oppsøke stillheten, sette seg ned i gresset og la de franske mesteres musikk fylle sjelen.
Musikken er hentet fra «Manuscrit Barbe» og er skrevet av blant andre; Gaultier, Mezangeau, Dufaut, Gallot og Mouton. «La Belle Homicide» er en skattekiste for elskere av vakker rennessanse- og barokkmusikk og Lislevands intepretasjon er stor.
Rolf Lislevands diskografi på Naïve Records: Johannes Hieronymus Kapsberger; «Libro quarto d'involatura di chitarrone», «Encuentro Sanz y Santa Cruz», Giovanni Paolo Foscarini; «Alfabeto», Johann Sebastian Bach; «Intavolatura», «Codex de Santiago de Murcia» og Antonio Vivaldi; «L'œuvre complet pour Luth».

ROLF LISLEVAND: «La Belle Homicide», Naïve Records, E8880 (2003). Spilletid: 62:15

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar