onsdag 31. august 2011

En drøm ble virkelighet

Bestillingen av «Imella» virkeliggjorde drømmen Rolf Wallin hadde hatt lenge; «å kombinere drivet og det direkte uttrykket i folkemusikken med den muligheten kunstmusikken har til å ta lytteren med på en reise i store og skiftende lydlandskap.»
Og joda - Wallin har lykkes. For her blir man tatt med inn i et lydlandskap man sjeldent opplever. Fiolinisten Susanne Lundeng er solist i et fyrverkeri av klanger. Her er varhet, aggresjon, sprut og rytmisk villskap - alt blandet i et brygg både solist og komponist med rette bør være stolte av. Dette er også et verk man bare kan starte i cd-spilleren og nyte i fulle drag.
Interessante er også platas to andre verk. Musikken har sine kvaliteter, men satt opp mot «Imella» kommer de faktisk litt i bakgrunnen. Likevel må platas andre solist, Siri Torjesen få kreditt for igjen å vise at hun behersker samtidsmusikkens klangbehandling på en fin måte.
Tittelverket på utgivelsen, «The Age of Wire and String», har sitt navn fra debutromanen til den amerikanske forfatteren Ben Marcus. Her får vi små programmatiske øyeblikksbilder. Morsomt å la tankene spinne rundt de fasinerende undertitlene.
Christian Eggen loser Bodø Sinfonietta trygt gjennom produksjonen.
God plate!

Rolf Wallin
  • Født 7. september 1957
  • Komponist og trompetist
  • Studert med Vinko Globokar og Olav Anton Thommessen
  • Tildelt Lindeman-prisen i 2005 og Edvard-prisen i 2008

BODØ SINFONIETTA:«WIRE AND STRING»
PRO MUSICA (2011)- PPC9063
Genre: Samtidsmusikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar