mandag 23. september 2002

Brødre i strålende samspill

Thomas Dyke Acland Tellefsen er et ukjent navn for de fleste her hjemme. Men den norske komponisten fortjener så absolutt å bli hentet frem i lyset igjen.

Det er strålende komposisjoner brødrene Håvard og Øyvind Gimse nå har spilt inn - med et interessant referansepunkt i Chopins cellosonate.
Samspillet brødrene i mellom er strålende. Det er virkelig flott cellospill som presenteres - både virtuost og klanglig. Håvard Gimse er lydhør akkompagnatør, men samtidig meget distinkt i klaverets bærende partier.
Tellefsen er født og oppvokst i Trondheim i 1823, men reiste allerede som 19-åring til Paris, der han ble boende resten av sitt liv. I 1844 ble han Chopins elev og overtok hans elever etter Chopins død.
Det er viktig arbeid Gimse-brødrene her gjennomfører, med å spille inn Thomas Tellefsens musikk. Og når det gjøres på slik fremragende måte blir også lytteropplevelsen meget god.
Det følger også med et meget godt og informativt hefte med denne plata.
Plata inneholder Tellefsens «Cellosonate» Ess-dur op.21, «Berceuse» op.32/1, «Joyeux Refrain» op.32/2, «Dans la Vallee» op.23/3 og «Air de Ballett» op.36, samt Chopins «Cellosonate» i g-moll op.65.

HÅVARD OG ØYVIND GIMSE: «T.Tellefsen-F-Chopin»
Niente records (2002)
Spilletid: 65:04

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar