torsdag 28. oktober 2004

Samtids-party

Det er tre av landets mer spennende komponister, pluss en brite, som MiNensemblet har tolket på denne plata. Og det er gledelig å registrere at dette fine orkesteret, eller ensemble om man vil, befester sin posisjon som ett av landets mest spennende og dyktige.

Man har vært flinke til å plukke musikk til denne plata, musikk som spenner vidt innenfor samtids-musikk-rammen. Mark Adderleys "Party music" setter en spenstig standard for den resterende lytteropplevelsen, med sine finurlige musikalske krumspring. Adderley viser her en boblende kreativitet i sitt skapende.
Henrik Hellestenius er representert med "Songs from the outside", et litt innadvent verk, med en collage av spennende klanger som på en måte svever rundt uten å falle ned på et konkret konsept. Musikken er basert på filmen "Sånger från andra våningen" av Roy Andersson.
Jon Øivind Ness er "pønkeren" blant norske samtidskomponister. Hans musikk er totalt kompromissløs, frigjort fra en hver form for "fastlagthet" og herlig politisk ukkorekt. Ness har i sitt verk "Donkey Shot" (som også er et hollandsk rave-party-utested), er både humoristisk og overraskende, ved siden av at det er et meget godt gjennomarbeidet stykke.
Den britiske komponisten Jonathan Harvey er representert med "Tendril" fra 1987. En litt tilbaketrukket verk, som med fordel kan rusle en del runder i cd-spilleren. For verket er utrolig rikt på spennende musikalske elementer.
Men andre ord en spennende samtids-plate med et ensemble som virkelig overbeviser i sitt spill.
Et lite minus er at cd-boka kun er på engelsk.

MiNensemblet "Party Music"
Euridice EUCD 28 (2004)
Spilletid: 56.55

Dette er MiNensemblet

  • Profesjonelt ensemble som holdet til i Narvik
  • Har gitt ut plater internasjonalt på selskapet Marco Polo
  • MinEnsemblet ble etablert i 1992
  • Støttes av Nordland fylkeskommune

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar