torsdag 10. november 2011

En mann og hans klarinett

Det er morsomt, provoserende, spennende, intrikat og glitrende utført.
Det er virkelig artig å høre på en klarinettist som til de grader behersker sitt instrument. For Reto Bieri er en ren nytelse å lytte til.

Og det er spesielt fint å høre på musikk der utøveren spiller en sentral rolle i tilblivelsen av verkene. Da får man musikk som klinger godt og som også utforsker de mer snodige tildragelser man kan få til på dette instrumentet.
Bieri ble født i Zug i Sveits, og vokste opp med sveitsisk folkemusikk. Han studerte ved New Yorks Juilliard School of music. Han kan sin Mozart, sin Krommer og sin Weber, men i tillegg til dette standardrepertoaret er han spesielt interessert i samtidsmusikk. Og samarbeid med moderne komponister utgjør en viktig del av arbeidet hans. Faktisk er nesten alle stykkene på dette dette albumet blitt utviklet i samarbeid mellom komponist og Bieri selv.
Resultatet er et morsomt og spennende album med ny klarinettmusikk - der lytteren stadig forundres.
God lytt!

På plata:
Luciano Berio "Lied", Heinz Holligers "Contrechant" og "Rechant", Elliott Carters "Gra", Salvatore Sciarrinos "Let me die before I wake ", Péter Eötvös sin "Dervish Dance", og Gergely Vajdas "Lightshadow-trembling".

RETO BIERI: «Contrechant»
ECM New Series 2209 (2011)
Genre: Samtidsmusikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar