torsdag 17. november 2005

Ikke akkurat Mozart

Det er så man skvetter i godstolen. Plutselig dundrer større og mindre primal-skrik ut av høytalerne. I et øyeblikk er man på nippet til å kaste seg over cd-spilleren for å stoppe utysket, men likevel er det noe fasinerende ved denne platen.
Møtet mellom den norske komponisten og improvisasjonsmusikeren Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og nederlenderen Jaap Blonk, har resultert i en cd som kun baserer seg på deres bruk av den akustiske stemmen som lydkilde.
Man kan lett la seg provosere av denne plata - og det er kanskje meningen på en måte, men man kan ikke unngå å bli imponert over den totalt hemningsløse bruk av menneskelige lyder Ratkje og Blonk klarer å få ut av seg. De overgår tidvis både Andebys Donald Duck og Flåklypas Sheik Ben-Reddik-Fy-Fasan. Ja selv ex-pink-floyder Roger Waters 70-talls-plate "The Body" blir blek sammenlignet med "Improvisors".
Ratkje og Blonks utgivelse kan kanskje kalles for en parentes - en artig parentes vel og merke!

Musikken (for de som definerer all lyd som musikk), har blitt til gjennom improvisasjoner i studio, og er spilt inn i Norge og Nederland.

MAJA SOLVEIG KJELSTRUP RATKJE / JAAP BLONK:
"Improvisors"
Kontrans 850 (2004)
Spilletid: 44.39

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar