onsdag 16. november 2011

Velklang i 40 år

Ufattelige 40 år har gått siden Carl Høgsets samlet sine sangere for å skape noe som kunne ligne på et norsk stjernekor. Og takket være maestroens innsikt i musikken, hans dyktige korledelse og hans menneskekunnskap, tok det ikke lang tid før Grex Vocalis var etablert som ett av verdens ledende kammerkor.
Nå er det tid for å feire korets 40 år - og det gjøres med å slippe en dobbelt-cd som er sangeres gave til oss alle som er glade i kvalitet og musikalsk vitalitet. Og korets dirigent Carl Høgset har med god hånd valgt ut musikken som er presentert på denne platen.
Resultatet er blitt et dokument som ikke bare er viktig, men som også viser hvor fantastisk denne korreisen må ha vært for de innvolverte. Musikken er strålende - framførelsene er strålende - det er egentlig bare å be inn venner og bekjente for en storslagen korfest i stua.
Dobbelt CD-en inneholder de beste sporene fra korets tidligere utgivelser, samt noen nye innspillinger. Og cd-heftet inneholder Høgsets egne tanker om disse 40 årene.

Det er i grunnen bare ett ord som er dekkende når det gjelder denne platen: Takk!

Grex Vocalis

  • Stitet i 1971 av Carl Høgset
  • Vunnet Spellemannprisen i 1977, 1983 og 2006
  • Vært med på 15 cd-innspillinger
  • Vunnet en rekke internasjonale korkonkurranser, bl.a. i NRK, Arezzo, Gorizia, Tolosa og Maktoberdorf.
GREX VOCVALIS: «Grex40»
Quattro QCD 2007-8 (2011)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar