torsdag 22. desember 2005

Eksepsjonelt

Her er den første av to utgivelser med Bachs mesterverk komplett. Og dette er en stor begivenhet fordi Till Fellners innspilling er unik og av det eksepsjonelle slaget.
Vi er vitne til en utrolig pianist med teknisk brillians og en personlig tolkning av Bachs verk. Det første som slår en er; naturligvis - det er slik det skal være. Og denne platen bør være obligatorisk hvis man har klimpret seg gjennom mesterens Preludier og fuger eller bare vil nyte storslått musikk.
Lydmessig er også denne platen i ypperste klasse. Man sitter nesten som fjetret når den varme klangen kryper ut av høytalerne.
Dette er en svært imponerende innsats fra den østerrikske pianisten Till Fellner. Han er en av de mest bemerkelsesverdige nye talentene som har kommet til overflaten de siste årene. Og det er sannelig ikke lett å gi ut dette gigant-verket i kjølvannet av pianister som Gould, Lippati, Richter, Serkin og Schiff. Men Fellner klarer dette kunststykket til gangs. Han imiterer ingen av disse store rollemodellene, men staker ut en helt egen kurs. Og her føles alt bare himmelsk naturlig.

JOHANN SEBASTIAN BACH: «Das Wohltemperierte Klavier Buch I»
ECM New Series 1853/54 (2004)
Spilletid: 116.58 (2cd)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar