lørdag 31. desember 2005

Moden debut

Igjen er det tid for å heve øyenbrynene for et klavertalent fra vestlandet. Christian Ihle Hadland presenterte i 2004 sin debut-plate. Og det med overbevisende modenhet i sitt spill.
Det er imponerende å lytte til en 21 år gammel pianist som behersker de forskjellige stilartene på en så fin måte. Fra den litt eksperimentelle stilen i Prokoffievs første pianosonate, via nyromantiske Nikolaj Medtners sonate, til norsk samtidsmusikk presentert ved Wolfgang Plagges «Refleksjoner over Beethovens Bagateller op.126». I tillegg leverer Hadland meget følsomme tolkninger av de lyriske stykkene op.43 til Edvard Grieg.
Hadland er nok et «produkt» av den meget dyktige pedagogen Jiri Hlinka, som også er en betydelig pianist her hjemme. Han ble født i 1983 i Stavanger og deltok ved kammer-musikkfestivalen i Stavanger i 1999 som tidenes yngste utøver. Han orkesterdebuterte med Kringkastingsorkesteret som 15-åring og har siden blant annet vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester.
Han vant 1. prisen ved den internasjonale musikkfestivalen i Vilnius i 2000 og han gikk til topps i Rudolf Firkusny-konkurransen i Praha i 2003. Og han vil senere spille inn en cd med det tsjekkiske radioorkesteret i Praha.

CHRISTIAN IHLE HADLAND: «Prokoffiev, Medtner, Plagge og Grieg»
VestNorskPlateselskap VNP 0061 (2004)
Spilletid: 64.40

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar