fredag 20. januar 2006

Internasjonal toppklasse

Håkon Austbø feier med denne innspillingen all tvil til side; Denne pianisten er i internasjonal toppklasse!
Håkon Austbø legger her ytterligere en alen til sitt internasjonale ry og bør nå nevnes i samme åndedrag som Andsnes. Det fortjener han, for innspillingen av Claude Debussys (1862-1918) klaververk er av det ruvende slaget.
Det er Austbøs tolkninger som hever denne innspillingen til et uimotståelig produkt. Austbøs kvaliteter på den tekniske siden har vært og er åpenbar, og på disse platene med klaververk av den franske komponisten, viser Austbø at han er en tolker av rang. Når man tar i betraktning hans innspillinger med musikk av blant annet Olivier Messiaen og Geirr Tveitt, to komponister som står for et helt annet tonespråk, kan man ikke annet enn å bli mektig imponert over Austbøs enorme kunnskap og evne til å jobbe seg inn i materialet.
Debussys musikk blir her formidlet perfekt. Det hele er levende, spennende og vakkert spilt. Her finner du mange musikalske eventyr for mørke høstkvelder.
Det er egentlig ikke mye å si om denne plata - den bør nytes - gjerne sammen med andre kvalitetsinnspillinger med denne norske klassepianisten.

Volum II i denne miniserien består av;
Préludes I & II
Children's corner
Etudes livre I
Etudes livre II
samt en rekke mindre verk.


HÅKON AUSTBØ: "Claude Debussy complete works for piano solo vol.II"
Simax Classics PSC 1251 (2005)
Spilletid: 162:15 (2CD)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar