onsdag 11. januar 2006

Spennende gitarplate

Det er virkelig god grunn til å ta fram godtøfflene når Anders Clemens Øiens andre plate starter å snurre i spilleren. For her møter vi en voksende internasjonal gitarist og formidler.

Denne gangen har Øien tatt for seg fire større verk, skrevet av spennende komponister fra meget ulike ståsted. Øien viser her hvilket bredt spekter av musikk han gir seg i kast med og formidler musikken på en meget fin måte.
Leo Brouwers "Sonata" fra 1990 er et verk som tar utgangspunkt i inspirasjon fra tre ulike komponister; Beethoven, Skrjabin og Pasquini. Spennende musikk der utøveren virkelig får vist frem både sin musikkforståelse og sin teknikk.
Johan Kvandals gitar-sonate fra 1985 er tidligere spilt inn av både Stein-Erik Olsen og Roy Henning Snyen, og Øiens innspilling er i likhet med disse to, solid og meget musikalsk.
Den tredje sonaten til den meksikanske Manuel Maria Ponce er en av platas to klassiskere. Her har virkelig en gitarist av format muligheten til å briljere - noe Øien gjør med den største selvfølgelighet.
Et annet meget sentralt verk for gitar er Antonio José Martinez Palacois' sonate fra 1933. Og spesielt i den siste satsen får Øien vist at han også kan kombinere temperament og musikk-lyrikk i sitt spill, selv om man kanskje kunne ønske enda mer driv i de virkelige "fyrrige" partiene.
Anders Clemens Øiens oppfølger-plate er sjeldent god!

ANDERS CLEMENS ØIEN: "Sonatas"
Nordic Sound NOSCD 1966, (2005)
Spilletid: 68:17

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar