lørdag 4. februar 2006

Alene med en fiolin

Geir Inge Lotsberg viser med all tydelighet at han holder meget god internasjonal standar på denne platen med samtidsmuiskk av Magnar Åm, Synne Skouen og Nicolay Apollyon.
Platas desiderte høydepunkt er Magnar Åms "Aching hard, aching soft", innspilt i det akustisk fantastiske Emanuel Vigeland Museum i Oslo. Dette verket fra 2000 er som skapt til denne salen og Lotsbergs samspill med akustikken legger en helt spesiell sfære rundt den klingende opplevelsen.

Plata innledes og avsluttes med musikk av Nocolay Apollyon. "Épiséme " fra 2002 og "MNEMonics" fra 1999 - to verk som er svært så ulike i form. "Épiséme" peker tilbake til den bysantiske og venezianske stilen, mens "MNEMonics" er et verk skap i det elektroniske IRCAM-studioet i Paris. Og Apollyons fantasirike bruk av elektronikk settes opp mot den ensomme fiolinen på en særs spennende måte. Dette er et verk som gir lytteren en fasinerende lydopplevelse. Begge verkene er derfor med på å gi utøveren en bredt musikalsk spekter å spille på - og Lotsberg fremfører disse med overbevisende dyktighet.
Synne Skouens "Une Soiree d'éte..." fra 1991, er et " mildt" verk, nesten nyromantisk i stilen, fra denne samtidskomponistens hånd. Musikken er skrevet til Oslo kammermusikkfestival og er skrevet til Arve Tellefsen.
Lotsberg nye plate gir et fint bilde på norsk samtidsmusikk for fiolin og anbefales varmt.

GEIR INGE LOTSBERG :
"Musikk av Apollyon, Skouen og Åm",
Afontibus ATB CD-04 (2005)
Spilletid: 64:01

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar