onsdag 22. februar 2012

David Sanger: Avsluttet med Bach


Det er ikke hver dag en av de ledende organister på kloden spiller inn plate på et norsk selskap. Men da den anerkjente David Sanger gjorde det, så tok man skikkelig i. Mye av Johann Sebastian Bachs tidlige orgelmusikk brettes ut på hele tre cd-plater.


David Sanger spiller på Heiko Lorenz-orgelet fra 2003 i Bodin Kirke. Dette er en kopi av et Schnitger-orgel fra 1720.
David Sanger (1947–2010) var en av verdens ledende konsertorganister og undervisere. Han bodde i Cambridge, England, og var professor i orgelspill ved the Royal Academy of Music. Musikken på dette albumet ble spilt inn i 2010, og skulle bli den siste utgitte del av Sangers prosjekt for å utgi Bachs komplette orgelverk. Her konsentrerer han seg om komponistens yngre år. Et rikt illustrert og meget informativt 28-siders hefte presenterer komponisten, utøveren og instrumentet.
At platen er et godt dokument på hva Bach skrev i sine yngre år er hevet over en hver tvil, men den fenger ikke like godt som der man tar for seg denne store komponistens mer kjente produksjon.
Bare noen uker etter at denne innspillingen var avsluttet i april 2010 ble David Sanger ble funnet død i sitt hjem i 28. mai 2010, en snau uke etter at han ble anklaget for mishandling av barn.

DAVID SANGER: BACH ORGAN WORKS
TURN LEFT PRODUCTIONS (2011) - EUCD59
Kunstmusikk - Spilletid: 3:32:29

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar