onsdag 5. mars 2008

Far Vel med Æra!

En lite musikkhistorisk eventyr er over. Det sagnomsuste koret Voci Nobili under den fargerike dirigenten Maria Gamborg Helbekkmo er historie. Og det kunne neppe gjøres på en bedre måte enn å slippe denne plata.

Etter 18 år er det altså slutt, og koret som har bakgrunn fra lærerhøgskolen i Bergen, presenterer en bukett som inneholder en rik flora av variasjoner.
Plata innledes med en ensom solist og pianist Geir Botnen i folketonen "Velkomne med æra" - i ett av Geirr Tveitts arrangement, fint gjort av Kristin Mulders.
Så kommer den ene lille perlen etter den andre. I 40 minutter serveres alt fra moderne korklanger via folkemusikk fra blant annet Norge og Canada til udødelige sanger fra musikalens verden.
Platas høydepunkter finner vi i "Spring Sketches" av Veljo Tormis, og folketonene "Pols fra Dunderlandsdalen", samt "I himmelen".
Voci Nobili og Helbekkmo
”Our Song Is Done” er Voci Nobilis femte CD og den siste. Den er en avskjedspresang fra Voci Nobili og korets dirigent Maria Gamborg Helbekkmo, og inneholder en bukett med noe av korets repertoir som ikke har vært spilt inn tidligere.
Koret var tilknyttet Høgskolen i Bergen og ble etablert i 1989, og har i løpet av sine 18 år til sammen vunnet 5 nasjonale og 11 internasjonale førstepriser i konkurranser.
I 2005 var koret gjestekor på Amerikanske Kordirigenters Forbunds (ACDA) nasjonale konferanse i Los Angeles og gjorde i den forbindelse en konsertturne med konserter bl.a. i New York, Los Angeles, Las Vegas og Flaggstaff. En turne som vil bli husket som den beste som dette ensemblet har gjort.
Påsken 2007 ble Voci Nobili invitert til å gjennomføre en to ukers konsertturne i Sør-Korea, en turné som ble "avsluttet" med en avskjedskonsert i Grieghallen i Bergen. 

VOCI NOBILI: "Our Song is Done", Bergen Digital BD7050CD, Spilletid: 39:51

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar