lørdag 12. april 2008

Fullfører mester-serien

Man kan faktisk sitte å klø seg litt i hodet en varm sommerkveld. Lytte til en cd med musikk av Debussy - som er lydfestet av Håkon Austbø - og undre seg over hvordan i all verden det er mulig å lage en så "perfekt" innspilling.
Austbøs spill er lyst, lett og vidunderlig vakkert, med fraseringer og tolkninger som få pianister kan "matche" - nasjonalt som internasjonalt.

Musikken er skrevet av en impresjonist - og fordundre meg spilt av en musiker som på mange måter "har tatt bolig" under huden på den "debussyiske" stilen. Det er bare slik det SKAL klinge!
Håkon Austbø kompletterer med denne utgivelsen sin innspilling av samtlige verker for klavér solo av Claude Debussy – som første nordmann. Med denne syklusen har Austbø faktisk flyttet grensene for hvordan Debussys musikk kan klinge på et piano.
Musikken på denne platen er hentet fra Debussys unge år. Og vi finner to av denne franskmannens mest elskede klaververk; "Suite bergamasque" fra 1890 og "Pour le piano" fra 1902. I suiten finner vi ett av ettertidens mest spilte stykker "Claire de lune". Og det hele er utsøkt framført.
Denne "trilogien" Austbø nå har avsluttet - må ha vært et vågestykke. Debussys musikk er kjent og elsket, likevel er den norske pianistens tolkninger friske og intense. Og det er stor kunst vi lytter til.
I tillegg til de forannevnte verk, har Austbø foreviget en rekke mindre perler på denne platen. 

CLAUDE DEBUSSY: "Complete piano works vol. III"
Håkon Austbø
Simax Classics PSC
spilletid: 67.43 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar