tirsdag 27. mars 2012

Solide innspillinger

Bergen-filharmonien har her med seg pianisten Stephen Hough i innspillingen av Liszts to klaverkonserter, samt den mest kjente norske klaverkonserten - signert Grieg. Pianistisk er dette solid - og igjen viser Bergen-filharmonien seg fra en særdeles lydhør side.De to klaverkonsertene av Franz Liszt (1811-1886) er godt spilt - både fra orkester og solist, selv om jeg kunne ønske meg enda mer pondus og «galskap», spesielt i den første konserten fra Stephen Hough sin side. Visst er Hough sitt spill både raffinert og virtuost, men den siste lille villskapen som ligger i Liszts konserter tar han litt for sjeldent frem.
I Klaverkonserten til Edvard Grieg (1843-1907) derimot, høres det nesten ut som at orkesteret fyrer av lunta allerede med paukevirvelen i starten. Og orkesteret framstår så norsk at Hough får en enkel oppgave i å hente frem Griegske følelser i en av romantikkens mest avholdte klaverkonserter. Her kan man bare bukke dypt til både solist, orkester og dirigent.
Man kan smile fornøyd etter å ha hørt disse tre flotte konsertene - og det er kanskje det som forteller at dette kun er solide innspillinger - og ikke av de som befinner seg i det øverste sjiktet.

På platen:
Franz Liszt: «Klaverkonsert nr.1 Ess-dur» og «Klaverkonsert nr.2 A-dur»
Edvard Grieg: «Klaverkonsert a-moll» op.16

STEPHEN HOUGH: Klaverkonserter av Grieg og Liszt
Bergen filharmoniske orkester - Andrew Litton
Hyperion CDA67824 (2011)
Spilletid:  69.01  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar