tirsdag 9. desember 2008

Stor Sibelius-innspilling

 Oslo-filharmoniens innspilling av den store finske nasjonalkomponist Sibelius' femte symfoni på DVD er vel verd å låne ører og øyne til.
Det er en sann fornøyelse å få hele orkesteret, pluss dirigent Jukka-Pekka Saraste, rett inn i stua. Lydkvaliteten (Dolby 5.0) er elegant og full av trøkk, og bildet er slik det skal være.

Og orkesteret innfrir på denne live-innspillingen. Spesielt presisjon og klang er av det sublime slaget - og vi får atter en gang bekreftet hvilken stor maestro orkesteret har som sjef.
Det er den reviderte versjonen av symfonien (1919) som orkesteret presenterer, men på denne platen finnes også utdrag fra den opprinnelige versjonen fra 1915.
Sibelius selv nektet fremførelser av 1915-versjonen, og etterkommerne har vært lojale mot komponistens ønske. Likevel fikk Saraste tillatelse til å benytte partituret til denne dvd-utgivelsen, noe som er med på å gi publikum et unikt innblikk i historien bak musikken.
Som bonus på dvd'en finnes det et lengere intervju med Jukka-Pekka Saraste - som gjør denne utgivelsen meget informativ og interessant.
Utgivelsen er testet på Samsung 50 HD-TV + Samsung HT-BD2 7.1.


OSLO FILHARMONISKE ORKESTER: «Jean Sibelius - Symfoni nr.5 Ess-dur op.82»
DVD Egmont Nordisk Film (2008)
Spilletid: 56:00 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar