torsdag 16. august 2007

Tilgjengelig samtidsmusikk

Plata "Chromos" er nok et bevis på at norsk samtidsmusikk ikke på langt nær er så vanskelig tilgjengelig som noen vil ha det til.
Plata inneholder musikk av det lyttervennlige slaget, og når man også får to meget dyktige eksekutører med på kjøpet, blir opplevelsen av det spennende slaget.

Musikken på denne utgivelsen bringer frem nyskrevne verker for fløyte og klaver, av komponister fra ulike generasjoner. Musikken er, nesten selvsagt, bemerkelsesverdig nyskapende – men samtidig er dette musikk som griper dypt ned i den tradisjonsrike norske musikken.
Pianist Einar Røttingen har gjennom en rekke innspillinger vist hvilken utmerket musiker han er. Hans akkompagnement, og hans medtolkninger av de fem komposisjonene som er representert på plate er fremragende.
Gro Sandvik er platas "solist". Hun har i en årrekke virket som solofløytist i Berge-filharmonien, men er i dag medlem av Bergen Blåsekvintett - et glitrende kammerensemble - også målt med internasjonale sideblikk.
Sandvik har uten tvil tjent stort på sitt opphold i et kammerensemble. For hennes kammermusikalske føringer passer som hånd i hanske med Røttingens pianospill. Likeledes må hennes teknikk og ikke minst modne klang i instrumentet oppleves.

INNHOLD:
1. Hidden Music (2003) av Jostein Stalheim
2. Chromos (1999) av Ivar Lunde jr.
3. Bagatelles (1999) av Edvard Hagerup Bull
4. Moments (1982) av Olav Berg
5. Fortuna (1996/2003) av Knut Vaage 

GRO SANDVIK / EINAR RØTTINGEN: "Chromos"
Pro Musica PPC 9059 (2007)
Spilletid: 52:39 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar