onsdag 28. april 2010

Bettina Smith: Musikk fra gullalderen

Kjente komponister - ukjent musikk. Og resultatet er av det spennende slaget.
Mye takket være to briljante kunstnere. Bettina Smiths vokal passer disse sangene utrolig godt - og hun utnytter disse komponistenes gode komposisjoner til det ytterste. At hun har med seg en av våre store akkompagnatører er også et pluss. Det blir mye substans av slikt, derfor er dette en særs god lytteropplevelse.
Felles for disse syklusene som er samlet på plata, er at de er sene verk i de trekomponistenes virke. Dette er så langt fra romanser som man kan komme, og disse sangene har en underliggende dramatikk, noe de to aktørene formidler ypperlig.

På plata:
Ernest Chausson: Serres Chaudes op.24
Gabriel Fuaré: Le Jardin Clos op.106
Camille Saint-Saéns: La Cendre Rouge op.146
Bettina Smith er utdannet ved konservatoriet i Bergen og Haag. Så fulgte to år ved operahuset i Zurich før hun debuterte ved Stastsoper i Berlin i 2001.
Einar Røttingen har studert ved konservaotiet i Bergen og ved Eastman school of music. Han debuterte i 1987 og har vært solist med en rekke av de store orkestrene i Skandinavia.
Som solomusiker har han flere plateinnspillinger bak seg og er i dag tilknyttet Griegakademiet og universitetet i Bergen. 

BETTINA SMITH, mezzosopran - EINAR RØTTINGEN, klaver: «SERRES CHAUDES»
LAWO records (2009)  

Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar