søndag 19. april 2009

Strengemesteren!

Stig Nilsson er et kjent fjes på 1. pulten i Oslo-filharmonien. Nå dempes belysningen og en enslig fiolin fyller lydrommet. 
Møt fiolinisten Stig Nilsson - strengemester av ypperste klasse. På denne platen presenterer han seks norske samtidsmusikkverker fra sitt repertoar.
Og det er med teknisk og klanglig bravur hans tolkninger strømmer ut av høytalerne, som vanlig i et utsøkt lydbilde fra plateeselskapet 2L.
Stig Nilsson kjenner vi i første rekke gjennom et langt virke som 1. konsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester. Men i årenes løp har han etablert seg som en ettertraktet solist og kammermusiker. Dette har betydd enormt for en rekke utøvende og skapende kolleger - og ikke minst det klassisk interesserte publikum.
Nilsson har på en imponerende måte bidratt til å sette norsk musikk og norske komponister på kartet, noe denne platen gir et meget godt innblikk i.
Og det er kontrastene som preger denne platen. Det er en sann fryd å lytte til Nilssons forskjellige tolkninger - hvordan han klarer å mane frem lydcollager som fester seg i hjernebarken. Hans behandling av sitt instrument er ypperlig og man blir gang på gang slått av den kontroll han utøver - både klanglig og teknisk.
Stig Nilsson har selskap av sin sønn Anders Kjellberg Nilsson på Wolfgang Plagges "Duets for 2 violins" og Terje Bjørklunds "Three Contrasts for 2 violins".

Stig Nilsson: Solo+

 • Øistein Sommerfeldt: Sonata Saxifraga
  Ketil Hvoslef: Violino Solo
  Wolfgang Plagge: Duels for 2 violins
  Kjell Mørk Karlsen: Fantasia Religiosa per violino solo
  Bjørn Kruse: Memento mori
  Terje Bjørklund: Three Contrasts for 2 violins
 • 2L47
 • Surround 5.0 Audio CD
 • DXD Digital eXtreme Definition
 • 2008

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar