onsdag 9. mai 2012

Den myke velklang

Ta en stor håndfull med dyktige fløytister og sett dem sammen for å spille musikk - så får du et klangbilde som er rimelig unikt.
For det er klangen som her er den store fasinasjonen. Man har aldri vært i tvil og fløytens magiske evne til å gi velbehag for øregangene og når 16 musikere av dette slaget presenterer en yterst lyttervennlig plate med ny norsk musikk, sitter man igjen med en følelse av å ha opplevd noe vakkert.

Det skinner tydelig gjennom at det er norsk tradisjonsmusikk som ligger godt nede i de kompositoriske grunnvollene i de tre verkene som fløyteensemblet presenterer. Musikk som egner seg utrolig godt for denne besetningen - og da har både komponister og utøvere truffet blink. Dette er ensemblemusikk av høy klasse.
Det er faktisk noe "utenom-musikalsk" som trekker karakteren ned for denne plata. Et forholdsvis uleselig cover er ikke direkte tiltalende, selv om posteren på innersiden er grei nok lesning.
Innspillingen inneholder følgende verk:
Trygve Madsen - «Suite for fløyteensemble» op.146
Hans Magne Græsvold: «Preambolo»
Terje Mathisen: «From Norway», suite

DNFE ble opprettet i 2008 og består av fløytister med tilknytning til Universitetet i Agder og Kristiansand Symfoniorkester. Ensemblet har en grunnleggende besetning som består av piccolo, 6 fløyter, 4 altfløyter og 4 bassfløyter. Ensemblet er registrert som eget foretak og har en regelmessig konsertvirksomhet som inkluderer deltakelse på festivaler i Norge og utlandet, konserter i sørlandsregionen og innspillinger. Utvidelse av det norske repertoaret for fløyteensembler er en av målsettingene for DNFE.
I 2010 var ensemblet invitert med egen konsert under International Flute Convention i Nice, og i 2012 gjennomflrer DNFE turné til Frankrike som blant annet omfatter konserter i Marseille. Under innspillingen "From Norway...", dirigeres DNFE av den unge komponisten og dirigenten Robin Rolfhamre.
Ensemblet er grunnlagt og ledes kunstnerisk av Jørn Eivind Schau. 

«From Norway» - The Norwegian Flute Ensemble:
Selskap: Ein Mangfaldig Kar (EMK)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar