tirsdag 5. juni 2012

Absolutt bestått

En ting er å spille Chopin og Schumann bra - en annen ting er å gjøre det så interessant at plata får snurre flere ganger i spilleren.
Det siste har Christian Ihle Hadland klart. For seks år siden hadde undertegnede gleden av å lytte til Hadlands første CD, med musikk av Prokofiev, Medtner, Plagge og Grieg. En plate der talentet til Hadland lyste gjennom høytalerne.

Nå begår han altså noe så livsfarlig som å feste to av pianolitteraturens tungvektere på cd. Dette er musikk som mange har tolket - og to komponister en pianokjenner kan ut og inn.
Derfor er det moro at man med et smil kan skrive bestått etter å ha hørt denne innspillingen. For denne pianisten tolker disse komponistenes musikk på en ytterst god måte, fylt med liv og innsikt.
At den unge musikeren behersker form, teknikk og også er i stand til å legge så mye følelser inn i tolkningene er imponerende. Og jeg må innrømme at Hadlands Chopin-tolkninger er noe av det fineste jeg hørt av denne komponisten.
Komponistene på platen er blant de mest spilte klaverkomponistene, men med verker som ikke er de mest profilerte, men like fullt strålende perler.
FRÉDÉRICH CHOPIN: Rondeau op.16, Trois Nouvelles Études, Impromptu in A flat Major op.29, Impromptu in F sharp Major op.36, Impromptu in G flat Major op.51
ROBERT SCHUMANN: Waldszenen op.82, Blumenstück op.19 

CHRISTIAN IHLE HADLAND: «Musikk av Chopin og Schumann»
SIMAX CLASSICS (2010) PSC1307
Genre: Kunstmusikk
Spilletid: 1:01:42 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar