fredag 1. juni 2012

Fingertupp-eleganse

Merk dere navnet Trond Davidsen. Plata «Genuine Guitar» vitner om en musiker med innsikt, teknisk kløkt, sansen for spennende musikk og eleganse langt ut i fingertuppene.
Selv om Davidsen (1964) er en gjenganger på radio og TV, har hatt en rekke konserter, blant annet i Norge, England, USA og Mexico, så er dette bare hans andre solo-plate.

Det som i første rekke slår lytteren er hans klokkeklare spill. Kombinert med hans sans for detaljer i musikken og hans evne til å gi lytteren visjoner og følelser av klare linjer, er dette bortimot blitt en optimal gitar-plate. Et ekstra pluss er en fyldig og meget informativ cd-bok.
Det er norsk og engelsk originalmusikk for gitar fra det 20. århundre Davidsen har gitt seg i kast meg her. To av verkene, Karsten Brustads «Protractus» (1999) og Kjell Marcussens «Gitarsonate nr.2» (1999), er førsteinnspillinger og er skrevet til Trond Davidsen. De øvrige verkene er sentrale komposisjoner for gitar av William Walton («5 bagateller» fra 1971), Richard Rodney Bennett («Impromptus» fra 1968), Malcolm Arnold («Fantasi op.107» fra 1971) og Ketil Hvoslefs «Chitarra solo» fra 1983.
Hans konsertvirksomhet har vært betydelig, med blant annet over 300 konserter for Rikskonsertene her hjemme. Hans første soloplate «My Spanish Guitar» kom ut i 1996. 

TROND DAVIDSEN: «Genuine Guitar», Arctic Records ARCD 004 (2003). Spilletid: 63:17 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar