tirsdag 15. juni 2004

Variert gitarplate

«Trivium» er meget trivelig lytting. Sven Lundestad er en av landets beste gitarister og ansatt som professor ved Musikkhøgskolen i Oslo. Her overbeviser han med meget godt spill, på en plate som presenterer et bredt knippe musikk for dette instrumentet. Og det hele er meget vakkert og behagelig musikk, som egner seg godt til pleie av en stresset sjel i hverdagen.
Med seg har Lundestad en rekke dyktige instrumentalister som er virksomme i Østfold. Blant andre; Wenche Helbæk på obo, Liv Frengstad på cello og Tom Simensen på fløyte. Også mezzosopranen Ann Cathrin Tessnes påvirker denne innspillingen meget positivt.
Ved siden av dette er det bakgrunnen for plata som bør vekke berettiget interesse. Det er musikkelektronikk-studenter ved Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg som i stor grad står bak denne plata. Og det er meget tilfredstillende å registrere hvor dyktige disse har vært med å balansere klang og balanse.
«Trivium» består av 19 småstykker av blant andre; Sergio Assad, John Duarte, Astor Piazzolla, Sarpsborg-komponisten Karsten Brustad, Heitor Villa-Lobos og Manuel de Falla. 

SVEN LUNDESTAD: «Trivium»
MIA Musikk MMCD0301 (2003)
Spilletid: 71:14 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar