lørdag 30. november 2002

Det var en gang...

Debutalbumet til søskenparet Julie (15) og David (17) Coucheron fra 2002 oser av ungdommelig vitalitet og spilleglede. Det musikalske resultatet er klokkerent og inneholder et spennende og allsidig repertoar som viser at de unge musikerne har en stor fremtid.
Plata innledes med to verk som dokumenterer modenhet hos de to. Antonio Bazzinis «La Ronde Des Lutins Scherzo Fantastique» gir bud om to musikere som virtuost takler tekniske vanskeligheter. Johan Svendsen inderlig vakre «Fiolinromanse op.26» blir så tolket med varme og romantisk snitt. Resten av plata blir nesten for en parademarsj å regne, der Julie overbeviser i soloverk av Chopin, Liszt og Grieg, mens David virkelig får vist seg frem i musikk signert Paganini og Nathan Milstein. Avslutningsvis fremføres en ytterst levende «Carmen-fantasi» av Franz Waxman.
Julie og David Coucheron har allerede i mange år begeistret og gledet musikkelskere i Norge og ellers i verden. De har allerede vunnet en rekke prestisjetunge utmerkelser og blir regnet blant de mest lovende talenter vi har i Norge i dag. David turnerte allerede som fem-åring med Minsk kammerorkester og har vært solist med både Oslo-filharmonien og Bergen Filharmoniske Orkester. Julie var allerede som 10-åring solist med Kringkastingsorkesteret og fremførte som 13-åring Griegs «Klaverkonsert i a-moll op.16».
Dette er en høyst imponerende debut som gir oss lyttere store forventninger til det som må komme.


David Coucheron, Julie Coucheron ‎– Debut
Naxos ‎– 8.557156N (2002)

Spilletid: 61:54

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar