mandag 6. august 2012

En hyggelig plate

Tine Thing Helseth er definitivt ett av våre virkelig store musikalske talenter. Hun slo ned som en liten bombe med en innspilling av de mest kjente trompetkonsertene for fire år siden, Nå serverer hun en plate med skikkelige musikalske svisker, samt en innspilling av Griegs «Haugtussa». En hyggelig plate, men langt unna innertieren.



Hennes talent er der, ingen tvil om det. Hennes spill er delikat, klangen er varm og intonasjon bærer langt. I tillegg så har hun et indre musikalsk driv, som gjør at musikken lever et godt liv gjennom hennes spill, for musiseringen hennes er av det optimale slaget. Så langt ingen feil altså.
Men så var det hemmeligheten med å plassere musikk på en cd. Og det er mulig man her han tenkt med det kommersielle hodet. Transkripsjoner av sanger er kanskje en artig idé, men savnet av noe - nemlig tekst er tidvis merkbart. At man gir ut en slik cd er i beste fall en hyggelig gest for alle som liker 3 minutter lange møter med vakkert trompetspill - men som helhet holder ikke dette helt hjem.
Koselig, men lite konstruktivt.

TINE THING HELSETH: «Storyteller»
Tine Thing Helseth, trompet - Royal Liverpool Philharmonic Orchestra - Eivind Aadland, Håvard Gimse
EMI Classics (2011)
Spilletid: 66.55

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar