torsdag 23. august 2012

Nakent - Levende

Musikken på denne plata er tatt opp i en gammel oljetank i det lille fiskeværet Nyksund. Veien ender her, på ei øy ved kysten av Nord-Norge. Og tanker rundt ensomhet, opplevelse, ro, lykke og savn, kan fint vandre sammen med Bugges musikk på denne platen. Spenningen i den følsomme cellostrengen er til å føle på.
Melankolien i musikken er vakker, og naturlydene som ligger som et omkransende teppe gir lytteren en spesiell og unik opplevelse.
Det er nemlig to ting som virkelig gjør denne plata hørverdig; Maja Bugges levende cellospill, samt bruken av naturen som lydkilde. Musikken er ny, lyttervennlig og full av spenninger og følelser. På mange måter kan man ane en slags sårhet i musikken - samtidig som kunstneren fryder seg over de klanger som hun skaper i en slik oljetank. Resultatet er undrende og selv etter fire-fem gjennomlyttinger oppdages det noe nytt i denne klangverden og noe nytt i måten å oppfatte musikken til Bugge.
Her får virkelig fantasien fritt spillerom.
Maja Bugge er komponist og cellist og har gjort seg bemerket som teatermusiker- og komponist og har mottatt en rekke priser og stipende for sine arbeider.
Det er også flott å registrere hvilken flid som man har gjort med coveret. Fotografiene som er signert Eva Ch. Nilsen og Kristin Aafløy Opdan er perfekte ledsagere til musikken. 

MAJA BUGGE: «Shelter»
EUCD075 (2012)
Genre: Samtidsmusikk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar